Üçlü Tarama Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

blog-image

Gebelik dönemi oldukça heyecanlı ve keyifli bir süreç olmasına karşın, beraberinde pek çok riski de barındırır. Anne ve bebek sağlığını korumak adına bu süreçte pek çok test yapılır ki bunların başında üçlü tarama testi gelir. Gebelik sırasında oluşabilecek sorunları tespit etmek amacıyla yapılan 3'lü tarama testine dair tüm detayları yazımızda paylaşıyoruz.

Üçlü Tarama Testi Nedir?

Gebelikte 3'lü tarama olarak bilinen test, fetüste ortaya çıkabilecek durumların önceden tespit edilmesini sağlar. Özellikle doğum kusurları, 35 yaş ve üstü doğumlar, ilaç kullanan ya da şeker hastalığı bulunan anne adaylarında sıkça yapılan bir testtir. Hamilelikte yüksek radyasyona maruz kalmış ya da viral enfeksiyon öyküsü olan anne adayları için de hamilelikte 3lü tarama testi yapılır.

Üçlü Tarama Testi Nasıl Yapılır?

Gebelikte 3lü tarama testi, kan örneği alınarak yapılır. Ortalama 5 ila 10 dakika içinde tamamlanır ve kan örneği laboratuvara gönderilir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra annenin aşı, kilosu, son regl tarihi, sigara kullanımı gibi faktörler göz önünde bulundurularak test sonuçları değerlendirmeye alınır.

Doğum İçin Sağlık Sigortası Yaptırmak Mantıklı mı?” başlıklı yazımızı okuyarak hemen bilgi sahibi olun!
 

Üçlü Tarama Testi Neden Yapılır?

Üçlü testin yapılmasındaki temel amaç, hamilelik süresince oluşabilecek sorunları önceden tespit etmektir. Örneğin bebekte down sendromu varlığı ya da herhangi bir sorun olması durumunda bu test ile durum önceden belirlenebilir. Testin sonuçları, nelere dikkat edilmesi gerektiği ya da nelerden şüphe edilebileceği gibi detaylara ışık tutar.

Üçlü Tarama Testi Ne Zaman Yapılır?

Üçlü tarama testi gebeliğin 16. ve 20. haftaları arasında yapılabilir. Ancak genel olarak 16 ila 18.haftalar uygundur. Hamileliğin 20. Haftasından sonra üçlü tarama testine dair net sonuçlar almak pek mümkün olmayacaktır. Bu noktada doktorunuzla iletişimde olmalı ve kendisinin uygun göreceği haftalarda 3'lü tarama testini yaptırmalısınız.

Hamileyken Doğum Sigortası Yaptırılır mı?” başlıklı yazımızı okuyarak sigortanın sunduğu avantajları hemen öğrenebilir ve teklif alabilirsiniz. 

Üçlü Tarama Testi Fiyatları 2024

Üçlü tarama testinin fiyatı, testi yaptıracağınız sağlık kurumunun fiyat politikasına bağlı olarak değişecektir. Yalnız testler değil hamilelik ve doğum süresince olan tüm fiyatlar da değişiklik gösterecektir. Bu fiyatları stabil tutmak ve hamilelik / doğum masraflarını sigorta güvencesine almak, bu bağlamda alacağınız en etkili önlemdir.

Bekleme süresiz Hamilelik Sigortası tekliflerine hemen ulaşın!

Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!

Dilerseniz tamamlayicisaglik.com üzerinden doğum sigortası hakkında detaylı bilgi alabilir ve poliçelendirme sürecini hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz. Doğum sigortası hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için yukarıdaki formu doldurabilir ya da 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.

Üçlü Tarama Testi Devlet Hastanesinde Yapılıyor mu?

3'lü tarama testini, yeterli donanıma ve teçhizata sahip olan bir devlet hastanesinde yaptırabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikli olarak sıra almanız gerekir. Üçlü test için devlet hastanesinden gün alma süreci uzun olabilir bu noktada doğum sigortası yaptırarak bu testleri özel hastanelerde kısa sürede gerçekleştirmeyi yeğleyebilirsiniz.

Anlaşmalı sağlık kurumlarında geçerli olan doğum sigortası ya da yenidoğan paketi gibi pek çok üründen yararlanabilir ve hamilelik – doğum süreçlerinizin maddi giderlerini sigorta güvencesine alabilirsiniz. Detaylı bilgi için iletişim formunu doldurabilir ve sizi aramamızı talep edebilirsiniz.

Üçlü Tarama Testini Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Karşılar mı?

Doğum teminatı bulunan tamamlayıcı sağlık sigortası ile rutin kontrol ve tetkikleri, poliçenizde belirtilen limit ve oranlar dahilinde sigorta güvencesine alabilirsiniz. Diğer bir deyişle SGK anlaşmalı özel hastanelerde, TSS ile yalnızca 15 TL'lik bir katılım payı ücreti ödeyerek hamilelik tetkiklerinizi yaptırabilirsiniz.

Doğum Sigortası Bekleme Süreleri” ve “Doğum Sigortası Nedir”? başlıklı blog içeriklerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.
 

Üçlü Tarama Testini Özel Sağlık Sigortası Karşılar mı?

Özel sağlık sigortanızda doğum paketi mevcutsa üçlü test, ikili tarama testi, NST gibi pek çok gebelik tahlilini yaptırabiliriz. Poliçenizde yer alan teminat, limit ve oranlar dahilinde sigortanız bu işlemlere dair olan masrafları karşılayacaktır. Yanı sıra özel hastanelerde yaptıracağınız testler için herhangi bir ek ücret ödemenize gerek kalmaz.

Üçlü Tarama Testi Hangi Bölümde Yapılır?

Üçlü tarama testini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ana bilim dalında yaptırabilirsiniz. Kadın doğum uzmanından randevu aldıktan sonra hekim sizi perinatoloji birimine sevk edecektir. Burada 3'lü tarama testini yaptırabilirsiniz.

Üçlü Tarama Testi Riskli Çıkanlar Ne Yapmalı?

Bu noktada nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair en doğru ve net bilgiyi doktorunuzdan almanız çok daha sağlıklı olacaktır. Testlerde riski çıkmanız durumunda doktorunuz çok daha ileri bir tetkikle riskin detaylarına inecek ve siz ve bebeğiniz için riskleri ortadan kaldırmak adına yönlendirmeler yapacaktır.

Üçlü Tarama Testi Kaç Günde Çıkar?

Üçlü tarama testi genellikle 2 ila 3 gün içinde neticelenir.

Üçlü Tarama Testi Aç Karna Yapılır mı?

Genellikle pek çok test için açlık ve tokluk önemlidir ancak üçlü tarama testinde herhangi bir şart yoktur. Aç ya da tok karna, günün herhangi bir saatinde kan testini yaptırabilirsiniz.

En Uygun ve Kapsamlı Sağlık Sigortası Teklifleri tamamlayicisaglik.com'da!

Hamilelik ve doğum süreçleri, pek çok masrafı da beraberinde getirir. Yalnızca testler için bile ciddi bütçeler ayırmak gerekir ki günün sonunda ciddi maliyetlerin kapısı aralanır. Hamilelik testler, tetkikler, görüntülemeler, doğum ve hatta sonrası masrafları karşılamak için mutlaka sigorta güvenceniz alın. Bu sayede yalnızca bebeğinizin geliş heyecanına odaklanabilir ve masrafların yükünü tamamen sigortaya verebilirsiniz.
Tamamlayicisaglik.com üzerinden aşağıdaki konu ve ürünler hakkında da bilgi alabilirsiniz. Detaylı bilgi için linklere tıklamanız yeterli.


Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma

Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Üçlü Tarama Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Üçlü Tarama Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Gebelik dönemi oldukça heyecanlı ve keyifli bir süreç olmasına karşın, beraberinde pek çok...
Doğum
23 Ağustos, Cuma
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın