Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

blog-image

Sağlıklı bir bedenin en güzel yansımalarından birinin cildimiz üzerine olması kaçınılmazdır. Düzenli su içersek cildimiz nemlenir, yağlı gıdalardan uzak durursak sivilce problemimiz olmaz, baharatı sınırlarsak kızarıklık atakları yaşamayız ve benzeri gibi onlarda cümle kurabiliriz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürününü incelemek için tıklayınız.

İşin özü vücudu önce içten doğru beslemek ki dışa yansıması mükemmel olsun. İçten doğru beslenme kısmını hallettikten sonra işler bununla sınırlı kalmıyor elbette; doğru ürünlerle, cilt tipine uygun bir bakım olması şart.

Strese Bağlı Vücut Lekeleri hakkındaki yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz

Yaşımızın yalnızca nüfus cüzdanındaki kâğıda bağlı kalmasını ve güzel yaş almayı istiyorsak yapmamız gereken ilk adımlardan biri cildimize iyi bakmak. Bunun için dikkat edilmesi gerekenleri çoğumuz biliyoruz ancak birkaç püf nokta zaman zaman gözden kaçabilir. Cilt bakımında en sık yapılan hatalarda birkaçını sizler için kaleme aldık.

Cilt Bakım Hataları

Cildimize bakım yapmaya çalışırken istemeden ona zarar verdiğimiz durumlar olabilir. Örneğin cilt bakım sıralaması zaman zaman karıştırılabilir ya da yanlış ürün kullanımı sonrası cilt bakımı sonrası cilt kusabilir, sivilcelenebilir vs. İşte bu gibi durumları yaşamamak adına atılması gereken ilk adım cildin doğru bir şekilde analiz edilmesi ve ona uygun içeriklerle bakımın yapılmasıdır.

Uyumadan önce makyajı temizlemenin faydalarını biliyor muydunuz? Detaylı bilgi için linke tıklayınız.

Peeling Hataları

Peeling yani cildin arınması, hemen her cilt bakımının gözdesidir. İster güzellik merkezlerinde cilt bakımı yaptırın isterseniz evde cilt bakımı yaptırın fark etmez; o cilt muhakkak arındırılır!

Yüze peeling yapmak faydalı bir işlemdir ancak doğru ürünlerle yapılırsa. Örneğin hassas ciltler için tanecikli peeling iyi sonuçlar vermeyebilir bunun yerine toz peelinglerden destek almak gerekebilir. Çok eskiden peelinglerde çeşitlilik yoktu ve hemen hepsi jel ve tanecikli formdaydı. Şimdi ise seçeneğimiz çok; toz peeling, krem formlu peeling derken karşımıza onlarca ürün çıkıyor. Önemli olan doğru cilde doğru ürünü kullanmak.

Cildi Aşırı Arındırmak

Her gün cildi temizlemek önemlidir özellikle gözeneklerin dolmaması ve cildin nefes alması için kilit adımlardan biridir. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğu mantığı arındırma için de geçerlidir. Cildi arındırmak adına her gün peeling yapmak ya da her gün derin gözenekli bir temizleme yapmak cildi yorabilir.

Bunun yerine -hekiminiz aksini önermedikçe- haftada 1 kez cildinizi ölü hücrelerden arındırabilir ve üzerine doğru bir nemlendirici ile nemi cildinize hapsedebilirsiniz.

Cildi Ovalamak

Köpüren cilt bakım ürünleriyle yapılan ovma işlemi, daha temiz bir cilt hissiyatı verebilir. Ancak cilt temizliği için illa köpüren jeller ya da aşırı sert ovma hareketlerine gerek yoktur. Yağ bazlı ve az köpüren bir temizleyici bile cildinizi arındırabilir.

Önemli olan aşırı sert hareketlerle cildinizi ovmak değil, doğru ürünlerle masaj yapar gibi nazikçe cildinizi kirlerden temizlemektir.

Buzlu Suya Yüz Daldırmak

Son yılların popüler uygulamalarında biridir. Hatta pek çok kişi cildinin gergin ve tazeliğini bu yönteme borçlu olduğunu söyler. Ancak işin aslı her zaman böyle değildir. İçinde buz dolu bir kaba yüzünüzü daldırmak, kılcal damarların patlamasına yol açabilir ki bu önemli bir cilt sorununa dönüşür.

Özellikle rozasea ya da kılcal damarı yüzeyde olan kişilerin bu tip uygulamalar yapmaktan kaçınması gerekir. Zira bir anda yüze değen buzlar aynı zamanda minik çaplı yanmalara dahi yol açabilir. Buzlu suyun cilde fayda sağladığına dair bir kanıt olmadığından bu tip uygulamaları yapmadan önce cilt tipinizi iyice tanımanız ve kulaktan dolma değil hekimden öğreneceğiniz bilgilerle hareket etmeniz daha doğru olacaktır.

Sıcak Suyla Yüz Yıkamak

Buzlu suyun tam zıttını ele alalım şimdi de. Sıcak suyla yüz yıkamak yalnızca canınızın yanmasına yol açmakla kalmaz aynı zamanda ciltte birtakım tahrişlere de yol açar. Zamanla cilt bariyeri eski gücünü kaybeder ki bu da pek çok cilt hastalığına davetiye niteliği taşır.

Sıcak ya da soğuk suyla cildinize uygulama yapmak yerine ılık suyla yıkamanız daha doğru olacaktır. Bu sayede cildiniz yorulmayacak ve nem kaybına uğramayacaktır.

Elleri Yıkamadan Cildi Yıkamak

Her gün onlarca nesneyle muhatabız… Ellerimiz belki de vücudumuzun en mikroplu yeri niteliğinde. Ellerde onlarca bakteri ve mikrop varken direkt olarak yüzü yıkamak eldekilerin yüze geçmesine sebep olacaktır.

Bu nedenle cilt temizliği yapmadan önce ellerinizi güzelce yıkamalı, bakteri ve mikroplardan arındırmalısınız. Bu sayede cilt temizliğiniz temiz ellerle daha sağlıklı olacaktır.

“Ünlü” Ürünleri Kullanmak

Her geçen gün yeni bir ürün furyasına uyanmamız kaçınılmaz. Örneğin bir ara saç sirkesine kapıldık; onlarca marka saç sirkesi çıkardı ve saçlarımızın bu sirkeyle mükemmele ulaşacağını umduk. Elbette faydasını gören çoktur ancak her pazarlama ürününün cildimize ve saçımıza iyi geleceğini beklememek gerekir.

Cilt ürünü olarak da her gün yeni bir ürünle karşılaşıyoruz. Şunu unutmamak gerekir ki “herkese iyi gelen” bir ürün yoktur; her cilt kendine özgüdür ve kendine has ihtiyaçları vardır. Cildimizin neye ihtiyaç duyduğunu, neyin iyi geleceğini ya da nasıl bir bakımın daha doğru olacağını öğreneceğimi tek adres hekimdir. 

Hekiminizin önerisi dışında bir ürün kullanmaktan kaçının.

Aşağıdaki içeriklerimize de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.
 

Yayımlanma Tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın