Diş Sigortası Nedir, Hangi Sağlık Sigortasına Eklenebilir?

blog-image

Sağlıklı dişler, bembeyaz bir gülüş için her yıl diş taşı temizliği ve diş hekiminin önerdiği tedaviler aksatılmadan yapılmalıdır. Diş tedavileri oldukça maliyetli olsa da özel sağlık sigortasına eklenen diş teminatı sayesinde masrafların büyük kısmını güvence altına alabilirsiniz. Peki ama nasıl?

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Diş Sigortası Nedir?

Diş sigortası aslında başlı başına bir sigorta ürünü değildir; özel sağlık sigortasına eklenen bir “teminat”tır. Özel sağlık sigortası diş teminatı sayesinde pek çok sağlık gideri sigorta güvencesi altına alınır.

Özel sağlık sigortası kapsamına diş teminatı eklendiğinde, bazı tedaviler poliçede belirtilen limit ve oranlar dahilinde sigorta tarafından karşılanır. Bu sayede sigortalı diş teminatı kapsamında ya hiç ödeme yapmaz ya da düşük bir ücret karşılığında tedavisini gerçekleştirir.

Diş çekimi, dolgu, diş beyazlatma ve diğer diş tedavilerini karşılayan özel sağlık sigortası fiyatlarını görmek için hemen teklif alın!

Diş Sigortası Teminatları Nelerdir?

Her sigorta şirketinin özel sağlık sigortası kapsamında sunmuş olduğu diş teminatı kapsamı farklıdır. Sigorta şirketleri tarafından sunulan diş sigortası teminatları, şirkete bağlı olarak değişir. Genel olarak özel sağlık sigortası diş teminatı kapsamında;

  • Diş hekimi tarafından yapılan fiziki muayene,
  • Tedavi ve ameliyatlar,
  • Protezler (endodontik, periodontik tedaviler ile ağız, diş ve çene cerrahisi gibi) 
  • Diş beyazlatma,
  • Diş taşı temizliği,
  • Dolgu, dolgu sökümü
  • Diş Hekimi tarafından düzenlenen reçete ile alınan ilaç giderleri mevcuttur.

Özel sağlık sigortası diş teminatı hakkında detaylı bilgi almak için özel sağlık sigortası teklifi alabilirsiniz. Sigorta danışmanlarımız sizinle iletişime geçerek özel sağlık sigortası diş teminatı hakkında detaylı bilgi vereceklerdir. 

Özel Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılıyor mu?

Özel sağlık sigortası kapsamına diş teminatını ekleyerek diş tedavilerinizi güvence altına alabilirsiniz. Bazı sigorta şirketleri yalnızca trafik kazaları sonucu oluşan diş sorunları için diş tedavisini güvence altına alır. Bazı sigorta şirketleri ise diş tedavi teminatı ile protez ve ameliyat gibi birçok işlemi kapsam altına alır. Bu noktada özel sağlık sigortası dişi kapsıyor mu sorusunun yanıtı sigorta şirketine bağlı olarak değişecektir.

Özel Sağlık Sigortası Diş Temizliğini Karşılıyor mu?

Özel sağlık sigortası kapsamında diş temizliği hizmeti sunan sigorta şirketleri mevcuttur. Özel sağlık sigortası diş temizliği hizmeti veren sigorta şirketlerine “Ek Faydalar” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası İmplant Karşılıyor mu?

Özel sağlık sigortası diş implantı konusu sigorta şirketine bağlı olarak değişir. Poliçede yer alan limit, oran ve kurallar dahilinde implant karşılanabilir de karşılanmayabilir de. Bu nedenle özel sağlık sigortası teklifi alırken sigorta danışmanınızdan bu konu hakkında bilgi talep etmenizi tavsiye ediyoruz. 

Diş Sigortası Diş Beyazlatmayı Karşılıyor mu?

Diş beyazlatma işlemi özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almaz. Ancak Bupa Acıbadem ve HDI Sigorta'nın diş paketlerinde diş beyazlatma işlemi yer alır. Diş beyazlatma işleminin masraflarını karşılayan sigorta şirketlerinden teklif almak için tıklayın!

Özel Sağlık Sigortası Diş Telini Karşılar mı?

Özel sağlık sigortası diş telini karşılıyor mu sorusunun da yanıtını verelim. Diş teli gibi uygulamalar uzun süreli tedaviler kapsamına girdiği için özel sağlık sigortası ana poliçe kapsamında değerlendirilmez.

Özel Sağlık Sigortası Diş Çekimini Karşılıyor mu?

Kaza sonucu oluşan darbe neticesinde dişlere yönelik tıbbi bir müdahale gereksinimi varsa, standart özel sağlık sigortası geçerli olacaktır. Ancak genel olarak kaza dışında, özel sağlık sigortası diş çekimini karşılamamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası diş tedavisini karşılamaz ancak diş bakım paketi kapsamında; diş hekim muayenesi, diş taşı temizliği, diş röntgeni ve diş dolgusu hizmeti verir. Detaylı bilgi almak için “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Sağlığı” yazımızı okuyabilirsiniz.

Diş tedavisi, içinde pek çok tedavi ve işlemi bulunduran derin bir konudur. Bu nedenle hakkında pek çok sorunun olması da kaçınılmazdır. Diş sigortası hakkında detaylı bilgi almak için 0216 368 45 45 no'lu telefondan sigorta danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
 

Yayımlanma Tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın