Göz Doktoruna Gitmeden Önce Yapılması ve Bilinmesi Gerekenler

blog-image

Göz sağlığımızı korumak için düzenli olarak göz muayenesine gitmenin önemini biliyoruz peki ya öncesinde neler yapılması gerektiğini? Bu yazımızda göz doktoruna gitmeden önce nelere dikkat etmemiz gerektiğini ele alıyoruz.

Göz Muayenesi Nedir?

Herhangi bir görme sorununa sahip olmayan kişilerin, her yıl düzenli olarak yaptırması gereken tetkikler bütününe kısaca göz muayenesi adı verilir. Kapsamlı olarak yapılan bir göz muayenesiyle; diyabet, beyin tümörü, hipertansiyon, kan hastalıkları, kalp hastalıkları, metabolik bozukluklar gibi pek çok hastalığın erken teşhisi mümkün olabilir. Göz muayenesinin yaşı yoktur; yaşlılarda göz muayenesi ne kadar önemliyse bebeklerde göz muayenesi de eşit öneme sahiptir. 

Göz Muayenesinde Yapılan Testler

Göz muayenesi için birtakım testler söz konusudur. Bu testler kişinin mevcut şikayetine bağlı olarak değişebilir. Örneğin aile öyküsünde göz tansiyonu olan bir kişinin, mutlaka göz tansiyon ölçümü testine girmesi önemlidir. Genel olarak göz muayenesinde şu testler yapılır;

  • Görme testleri
  • Göz tansiyonu ölçümleri
  • Görme alanı testi
  • Göz kapağı muayenesi
  • Göz kaslarının muayenesi
  • Gözlük muayenesi
  • Biomikroskopik muayene

Göz Sağlığınızı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Güvencesine Alın, Fark Ücreti Ödemeyin!

Yapılan her bir test, yeni bir masraf kalemi anlamını taşır. Bu testlerin devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılması da mümkündür ancak basit bir göz muayenesi için bile aylarca beklemeniz kaçınılmazdır. 

Burada harcanan bekleme süresini minimuma indirmenin en etkili yolu sigorta yaptırmaktır. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer alan göz teminatı ile pek çok tedaviyi ücretsiz ya da minimum ödeme ile yapabilirsiniz üstelik özel hastane konforunda ve hızlıca!

Hemen teklif al!

Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki linklere tıklayabilir ya da 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası göz sağlığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak için lütfen linke tıklayınız.

Göz Muayenesi Nasıl Yapılır?

Göz muayenesi, çeşitli cihazlar aracılığı ile hekim tarafından gerçekleştirilir. Biyomikroskobik muayenede göz kapakları, kornea, iris, lens ve retina tabakası detaylı olarak incelenir. Bu sayede çıplak gözle görülemeyen her doku detaylıca incelenmiş olur.

Bilgisayarlı göz tansiyon ölçümü de bir diğer ölçüm yöntemidir. Hastanın gözüne bilgisayarlı bir cihaz aracılığı ile temiz hava püskürtülür ve göz tansiyonu ölçümü yapılır. Doktorun el ile yaptığı kontrollerin yanı sıra bu gibi cihazlardan ya da merceklerden de destek alınarak göz muayenesi gerçekleştirilir.

Göz Doktoruna Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Hamilelikte göz muayenesi, çocuklarda göz muayenesi, yenidoğan göz muayenesi ya da yaşlılarda göz muayenesi derken hemen her yaşta hekim kontrolü şarttır. Göz muayenesine gitmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Öncelikle eğer gözlük kullanıyorsanız mutlaka gözlüğünüzü yanınıza alın aynı şekilde kontakt lensler için de geçerli. Bu sayede hekimin reçete yazması daha doğru olacaktır. Göz muayenesi sırasında göz bebeklerinin büyümesi ya da bulanık görme durumu oldukça olasıdır bu nedenle ışığa karşı hassasiyetiniz oluşabilir. Yanınızda güneş gözlüğünüzü getirebilir ve bu hassasiyeti bir nebze olsun kırabilirsiniz.

Göz muayenesinden sonra araba kullanmamanız ve toplu taşımayı tercih etmeniz daha uygun olacaktır zira gözlerinizin bulanıklığı, araba kullanmanızı tehlikeye sokabilir.

Göz Doktoruna Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

Göz muayenesine gitmeden önce gözlerinizi çok fazla yormamanız önemlidir. Örneğin uzun süre ekrana bakmamalı, bilgisayar kullanımını minimuma indirebilirsiniz. Yoğun teknolojik cihaz kullanımı, gözlerinizde geçici de olsa birtakım sorunlara yol açabilir ki bunlar muayene öncesi gözün yorulmasına neden olur. Bu nedenle göz doktoru öncesi gözünüzü yoracak aktivitelerden uzak durmalı ve dinlenmiş bir göz ile muayenenizi yaptırmalısınız.

Tamamlayicisaglik.com üzerinden bilgi ve teklif alabileceğiniz diğer sigorta ürünleri;

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 3 Eylül 2024 Salı

Güncellenme Tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın