Herkesin Yaptırması Gereken Sağlık Testleri

blog-image

Yaş ilerledikçe, birtakım hastalıkların gün yüzüne çıkma riski de artıyor; haliyle her yıl yenilenmesi gereken birtakım tetkik, görüntüleme ve testler hayatımızın önemli bir yerini işgal ediyor. Peki mutlaka yapılması gereken sağlık testleri hangileridir? Düzenli yapılması gereken tahlillerle ilgili detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Düzenli Olarak Yapılması Gereken Tahliller Nelerdir?

Sağlık taramasının düzenli olarak yapılması, pek çok hastalığın erken teşhisinde önemli bir rol oynar ve unutmamak gerekir ki hastalık ne olursa olsun erken teşhis daima hayat kurtarır. Sağlık kontrolü için yapılması gereken testlerden birkaçı;

  • Açlık kan şekeri
  • Kolesterol
  • Tansiyon
  • Kalp hastalıkları taraması
  • Akciğer filmi
  • Mamografi
  • Rahim ağzı kanseri testi
  • Pap smear tersti
  • Osteoporoz için kemik yoğunluğu testi
  • Kolonoskopi
  • Gaitada gizli kan
  • Prostat muayenesi

Genel sağlık kontrolü için gereken hastane tetkiklerinin ciddi bir maliye oluşturacağı, şüphesiz bir gerçek. Ancak bunu minimuma indirmenin de bir yolu var; tamamlayıcı sağlık sigortası ya da özel sağlık sigortası.

Hemen teklif al!

Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.

Bu iki sigorta ürününden birini yaptırarak yıl boyunca yaptırmanız gereken görüntülemeleri, tetkikleri, ileri tanı yöntemlerini poliçenizde yer alan limitler dahilinde sigorta güvencesine alabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası kapsamı, teminatları, teminat dışı halleri ve çok daha fazlası hakkında bilgi almak için bizi 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizden arayabilir ya da yukarıdaki teklif formunu doldurarak sizi aramamızı talep edebilirsiniz.

Kalp Kontrolü Kaç Yılda Bir Yapılır?

Özellikle 50 yaşı geçtikten sonra sıkça tekrar edilmesi ve üzerinden ehemmiyet gösterilmesi gereken konulardan biri kalptir. İlerleyen yaşlarda kalp krizi ve buna bağlı kalp hastalıkları yaşama riski çok daha fazla olur.

50 yaşını geçen her birey, yılda 1 kez kalp kontrolü yaptırmalıdır bu sayede kalp damar tıkanıklığı, ritim bozuklukları ya da pek çok kalp hastalıkları erkenden teşhis edilir ve tedavi süreci de çok daha hızlı bir şekilde ilerler.

Kan Tahlili Kaç Ayda Bir Yapılır?

Aslında bu sorunun yanıtı, kişinin mevcut sağlığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Kronik rahatsızlığı olanların tahlil süresi ile, yalnızca kontrol amaçlı yapılan tahlil süreleri farklılaşabilir. Genel olarak ele alacak olursak sağlıklı her bireyin yılda 1 kez kan tahlili yaptırması önemlidir.

Diyabet, insulin direnci, kolesterol, tiroid gibi sağlık sorunu olanlar da doktor aksini önermedikçe 6 ayda bir tahlil yaptırmalıdır. 
Her sağlık sorunu kişiye özeldir bu nedenle kronik bir hastalığınız varsa mutlaka hekiminizden tahlil süreçleriyle ilgili bilgi alınız ve hekiminizin önerdiği tarihlerde tahlillerinizi yaptırınız.

Sağlık Taramaları Kaç Yılda Bir Yapılmalı?

Sağlık taraması denince akla gele check-up, her sene mutlaka tekrarlanması önerilir. Özellikle belirli bir yaşın üzerinde olanlar, aileden genetik hastalıklara sahip olanlar ya da kronik rahatsızlığı bulunanlar için düzenli sağlık testi ve taraması oldukça büyük önem arz eder.

Tamamlayicisaglik.com ile Sağlığınızı Güvence Altına Alın!

Elbette sağlığın yarattığı manevi yük oldukça ağır. Ancak işin maddi boyutunu da göz önünde bulundurmak gerekir. İşte bu noktada kendinize ve ailenize yapabileceğiniz en büyük sağlık yatırımlarımdan biri sağlık sigortası ürünleridir. Ailenizi ve kendinizi sigorta güvencesine alarak, olası sağlık sorunlarına karşı maddi anlamda önlem alabilirsiniz.

Tamamlayicisaglik.com olarak size destek sağladığımız sigorta ürünlerinden birkaçını aşağıda paylaşıyoruz. Dilerseniz linklere tıklayarak bizimle iletişime geçebilir ve alanında uzman sigorta danışmanlarımızdan konuyla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma

Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın