Randevusuz Hastaneye Gidilir mi?

blog-image

Hastalığın bizi nerede ve ne zaman bulacağını bilemiyoruz; kimi zaman belirtilerle haber verirken kimi zaman bir sabah aniden karşımıza çıkar. Bu belirsizlik içinde önceden randevu alabilmemiz de her zaman mümkün olmuyor. İşte bu noktada en merak edilen sorulardan birinin içinde buluyoruz kendimizi; “randevusuz hastaneye gitmek mümkün mü?
Bu yazımızda randevusuz muayene hakkında bilgiler paylaşacağız. İlk olarak randevusuz hastaların merak konusu ile başlayalım; polikliniklerde randevusuz hasta kabul edilir mi?

Randevusuz Hastaneye Gidilir mi?

Yaklaşık 13 yıldır doktor muayenesine gidebilmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alınır. Yanı sıra 182 numarasını arayarak aynı şekilde randevu talebi edilebilir. Her ne kadar normal şartlarda randevusuz hastaneye gidilmiyor olsa da bu durum Covid 19 salgınıyla birlikte değişikliğe uğradı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını nedeniyle hastaneye randevu almadan gitmek artık mümkün. Diğer bir deyişle hastaneye gidip sıra almak ve muayene olmak artık randevusuz hastalar için de geçerli.

Randevusuz Hastaya Bakılıyor mu?

Randevusuz hastaların endişelerinden biri hastanede sağlık hizmeti alıp alamayacaklarıdır. Randevu sistemi halen işlemeye devam ediyor olsa da günümüzde randevusuz hastaya da sağlık hizmeti verilmektedir. 

Poliklinik ve şehir hastanelerinin sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor haliyle bu durum pek çok hastaya sağlık hizmeti vermeye olanak sağlıyor. Öte yandan muayene sırası beklemek, doktor muayenesine girebilmek, tetkik ve testleri yaptırabilmek için uzun süreler gerektiği de yadsınamaz bir gerçek. Özet geçmek gerekirse randevusuz hastaya sağlık hizmeti verilebiliyor olsa da bekleme sürelerinin uzun olacağı da aşikardır.

Özel Hastaneye Randevusuz Gidilir mi?

Bu sorunun yanıtı değişkendir zira bazı özel hastaneler randevusuz çalışırken, bazıları online ya da telefonla randevuyu mecbur kılar. Gideceğiniz özel hastanenin hastane politikasına bağlı olarak bu sorunun yanıtı değişecektir ancak acil bir durum mevcut ise gerek devlet gerek özel hastanelerin randevusuz hasta kabulü elbette söz konusudur; acilden yapılan her girişte sağlık hizmeti alınır.

Devlet Hastanesi Randevusuz Gidilir mi?

Sağlık Bakanlığı'na ait MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) sistemi üzerinden ya da Alo 182'yi arayarak devlet hastanelerinden randevu almak mümkündür. Hastane ve bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç olmak üzere randevusuz muayene imkânı da söz konusudur. 

Ancak her şehirdeki devlet hastanesi ya da semt poliklinikleri için bu durum geçerli olmayabilir. Örneğin daha kırsal bölgelerde, doktorun müsaitliği söz konusu ise randevusuz olarak muayene olunabilirken, büyük şehir hastanelerinde bu pek mümkün olmayabilir. Olası riskleri önlemek adına önceden randevu almak çok daha temkinli olacaktır.

Her ne kadar devlet hastanesine randevusuz gidilebilme olanağı olsa da bu durum kısa sürede sağlık hizmeti alabilmeyi garantilemez. Devlet hastaneleri, en çok hasta yoğunluğunun olduğu yerlerdir ve randevunuz olsun ya da olmasın sıra beklemeniz kaçınılmaz olacaktır. İşte bu noktada en ideali özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak ve sağlık hizmeti alabilme süresini minimuma indirmektir. Nasıl mı? Gelin detaylandıralım.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Randevusuz Muayene Olabilirsiniz!

Devlet hastanelerinde randevusuz sağlık hizmeti alabilmek mümkündür ancak bunun için saatlerce sıra beklemeyi de göze almak gerekir. Hastalık kapıdayken, bir an önce tedavi sürecine başlamak kuşkusuz öncelikli tercih.

İşte bu noktada kendimiz ve sağlığımız için yapabileceğimiz en büyük iyiliklerden biri tamamlayıcı sağlık sigortasının ya da özel sağlık sigortasının sunduğu imkanlardan yararlanmak. SGK'nın geçerli olduğu özel hastanelerde hızlı ve zaman kayıpsız sağlık hizmeti alabilmek mümkün. Üstelik branş sınırlaması da yok; dilediğiniz branşlarda sorunsuz sağlık hizmeti alabilirsiniz. Üstelik sadece muayene hizmeti değil aynı zamanda laboratuvar testlerinden, görüntüleme ve incelemelere, tetkiklerden kontrollere kadar pek çok hizmeti alabilir ve hatta poliçede belirtilen hususlara bağlı olarak senede 1 kere check-up imkanından da yararlanabilirsiniz.

Yalnızca bunlar değil limitsiz yatarak tedavi teminatı da oldukça fayda sağlıyor. Örneğin ameliyat için gün almak adına günler hatta aylarca beklemeye gerek kalmıyor kısa sürede sağlık hizmetine ve beraberinde tedaviye kavuşmak mümkün. Yanı sıra kemoterapi, biyopsi gibi işlemlerin gerek hızlanması gerek masraflarının karşılanması bakımından da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ve Özel Sağlık Sigortası ürünleri pek çok avantaj sağlıyor.

Dilerseniz ek teminatlarla sigorta kapsamını genişletebilir ve çok daha geniş bir güvence alanı da oluşturabilirsiniz. Tamamlayıcı sağlık sigortası ya da özel sağlık sigortası ile hızlı ve neredeyse masrafsız tedavi alma imkânınız vardır. Dilerseniz bizi 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizden arayabilir ve sigorta danışmanlarımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz. Aynı şekilde sitemizdeki formu doldurarak sizi aramamızı da talep edebilirsiniz. Her iki yolda da sigorta danışmanlarımız size eşlik edecek ve taleplerinize en uygun sağlık sigortasını seçmeniz için destek olacaktır.

Tamamlayicisaglik.com üzerinden aşağıdaki konular hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.


 

Yayımlanma Tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba

Güncellenme Tarihi: 8 Ekim 2024 Salı

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın