Sürekli Hasta Olan Çocuğa Ne Yapmalı?

blog-image

Son günlerde ebeveynlerin ağzından sıkça dökülen cümlelerden biri “Çocuğum sık hastalanıyor”. Çocuğun sık hastalanmasının altında yatan pek çok neden olabilir. Bu yazımızda sık hastalanan çocuğa ne yapmalı sorusunun yanıtını veriyoruz.

Sürekli Hasta Olan Çocuğa Ne Yapmalı?

Genellikle 5 yaşın altında kreşe giden çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonuna rastlamak olasıdır. Kalabalık ortamlardan çocuktan çocuğa sıkça hastalık bulaşabilir. Sıradan bir üst solunum yolu enfeksiyonu için ortalama 7 ila 15 gün arasında sürer diyebiliriz. Tekrarlayan hastalıklarda ise durum daha farklı bir boyuta geçebilir ki bu noktada zeminde yatan soruna öncelik verilmelidir.

Yılda 2 ya da 3 defadan fazla ağır grip geçiren çocuklarda bağışıklık sistemi sorunları olabilir. Bu noktada öncelikle bir hekim görüşü alınmalıdır. Elbette bu doktor görüşünün mali boyutu da oldukça yüklü olacaktır. Bu noktada sağlık sigortalarından yararlanmak sizi maddi açıdan oldukça rahatlatır. Peki ama nasıl?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Çocuğunuzun Sağlık Masrafları Güvence Altında!

Çocuk tamamlayıcı sağlık sigortası ya da aile tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinden birini tercih edebilir ve çocuğunuzun sağlık masraflarını güvence altına alabilirsiniz. Poliçenizi dilediğiniz ek teminatlara genişletebilir ve çok daha kapsamlı bir koruma sağlayabilirsiniz.

Hemen teklif al!

Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.

Bunun için dilerseniz aşağıdaki linklere tıklayıp bilgi alabilir ya da 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayarak sigorta danışmanlarımızdan bilgi edinebilirsiniz.

Çocuğun Hasta Olmaması İçin Neler Yapmalı?

Sürekli hasta olan çocuk, kuşkusuz ebeveynler için endişe vericidir. Eğer doktor kontrolünde bağışıklık ya da başka bir sağlık sorunu rastlanmadıysa, alacağınız basit önlemlerle çocuğun sıkça hastalanmasının önüne geçebilirsiniz. Gelin birkaç maddeyle özetleyelim.

  • Çocuğunuza hijyeni aşılamak için en uygun dönem. Ellerini sürekli yıkamasını, kirli yüzeylerden uzak durmasını tembihleyerek mikrop alışverişini minimuma indirebilirsiniz.
  • Alerjik çocuğum sürekli hasta oluyor diyorsanız alerji oluşturabilecek her unsuru ortadan kaldırmalısınız. Özellikle klimalı ortamların alerjiyi tetiklediğini unutmamak gerekir.
  • Pasif sigara içiciliği de üst solunum yolu riskini artırır bu nedenle çocuğunuzu sigara dumanının olduğu alanlardan uzak tutun.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek için alabileceğiniz en etkili yöntem sıkı bir beslenme programı uygulamaktır. Sebze ve meyveler ağırlık bir beslenme düzeniyle bağışıklık sistemi güçlenebilir, bu konuda mutlaka doktorunuzun tavsiyelerine önem verin.
  • Suyu yeteri kadar içmemek de çocuğun sıkça hastalanmasına yol açabilir. Bu nedenle çocuğunuza su içme alışkanlığı kazandırmanız önemli olacaktır.

Sürekli Hasta Olan Çocuk için Hastane ve Tedavi Önemlidir

Hasta olan çocuklar için en önemli şey doğru ve etkin bir tedavidir. Bu noktada hızlı tedavi süreçleri, hastalığın da hızlı bir şekilde geçmesini sağlayacaktır. Bebeğin her ay hasta oluyor diye hayıflanan aileler en etkili maddi önlem sigorta yaptırmaktır.

Yalnızca çocuklar için değil hasta olan bebek için de bebek sağlık sigortası yaptırabilir ve sağlık güvencesi alabilirsiniz. Yanı sıra özel sağlık sigortası aşı kapsamı hakkında da bilgi alabilir ve aşı takviminde yer alan aşıları özel hastanelerde yaptırabilirsiniz üstelik ek ücret ödemeden.

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için sigorta danışmanlarımızı 0216 368 45 45 no'lu hattan arayabilir ya da aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Tamamlayicisaglik.com üzerinden alabileceğiniz diğer sigorta ürünlerini de incelemenizi tavsiye ederiz.

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın