Sürekli Hasta Oluyorum Ne Yapmalıyım?

blog-image

Son günlerde yaşanan hastalık ve gribal enfeksiyon vakaları, artık sıkça kendini tekrarlamaya başladı. Öyle ki, henüz iyileşmeden tekrar hasta olmak, bu süreci adeta daimî bir hale getirdi. “Sürekli hasta oluyorum” diyorsanız, yazımızın devamını mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Sürekli Hasta Oluyorum Ne Yapmalıyım?

Aniden hasta olmak, hele ki yoğun çalışanlar ya da öğrenciler için oldukça zorlu süreçlere sebep olur; biriken işler, yapılması gereken sorumluluklar derken hastalığın manevi olarak daha da ağır geçmesine yol açar. Henüz iyileşmeden tekrar hasta olmak gün geçtikçe yaygınlaşmaya başlayan bir durum, peki ne yapmalı? Gelin birkaç madde ile özetleyelim.

  • Sürekli hasta olmaktan bıktım diyorsanız ilk yapmanız gereken bağışıklık sisteminizi güçlendirmek. Unutmayın ki zayıf bir bağışıklık, yeni hastalıklara çıkarılan en büyük davetiye.
  • Hasta olmak istemiyorsanız ikinci kural hijyene dikkat etmek olmalıdır. Ellerinizi sıkça yıkayarak ve kişisel hijyeninize dikkat ederek bunu kolayca sağlayabilirsiniz.
  • Alerjenlere dikkat etmekte yarar var. Alerjik reaksiyonların tetiklenmesi de sizi sürekli hasta yapabilir. Gerekirse bu konuda da mutlaka bir doktora danışın.
  • Klimalı ortamlardan uzak durun demek, özellikle sıcak yaz günlerinde ya da buz gibi kış günlerinde zor ancak klima filtrelerinin mikrop saçtığını da mutlaka göz önünde bulundurun. Klima filtrelerini sıkça temizletmek, mikrop alışverişini biraz daha azaltabilir.
  • Kalabalık ortamlardan uzak durma gibi bir seçeneğiniz varsa bunu mutlaka kullanın zira kalabalık demek mikropların yuvası demektir.
  • Covid 19 döneminde yüzümüzden eksik etmediğimiz maske ile yeniden bir araya gelmekte yarar var. Özellikle toplu taşıma ya da kalabalık ortamlarda maske takmanız, sizi hastalıktan koruyacaktır.
  • Çok sık hasta olmak istemiyorsanız düzenli doktor kontrolüne gitmenizde yarar var. Bazen eksik olan vitaminler dahi sizin güçsüz ve hastalıklara açık olmanıza yol açabilir. Bu nedenle düzenli olarak kontrol yaptırmalı ve vücudunuzda neler olup bittiğini öğrenmelisiniz. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile Hastalıklara Karşı Maddi Önlem Alabilirsiniz!

Son maddemizde de belirttiğimiz üzere düzenli doktor kontrolü ve vücudumuzla olan iletişimi daimî tutmanız önemli. Ancak bu iletişimin pahalıya mal olacağı da bir gerçek. Hali hazırda bir hastalık varken uzun hastane kuyrukları beklemek ya da ilaçlar için büyük rakamlı paralar harcamak çok daha can sıkıcı olacaktır.  Bunu önlemek için tamamlayıcı sağlık sigortası ya da özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Nasıl mı?

Hemen teklif al!

Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.

Tamamlayicisaglik.com üzerinden yaptırabileceğiniz sağlık sigortaları ile özel hastanelerden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Üstelik teminatlarınız doğrultusunda herhangi bir ek ödeme yapmanıza gerek kalmadan hızlı bir şekilde doktor muayenesine girebilir ve tedavi sürecinizi başlatabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki linklere tıklayabilir ya da 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizden bizleri arayabilirsiniz. Dilerseniz iletişim formumuzu doldurabilir sizi aramamızı da talep edebilirsiniz.


Sigortasız muayene olunur mu?” başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Sürekli Hasta Olmak Neyin Belirtisi?

Çok sık hasta olmak, altında birtakım sağlık sorunlarının varlığına işaret ediyor olabilir. Bunlardan birkaçı;

  • Bağışıklık sisteminin zayıflamış olması
  • Alerjik Rinit
  • Kronik hastalıklar
  • Astım
  • Sinüzit
  • Beslenme yetersizlikleri
  • Aşırı stres ve yorgunluk
  • Çevresel faktörler

Sürekli hasta olmak, kritik hastalıkların da bir belirtisi olabilir zira bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi, hastalıkların tekrarlamasına yol açar. Bu noktada mutlaka bir hekim görüşü almakta yarar var. 

Sürekli Hasta Olmaktan Kurtulmak İçin Kaliteli Tedavi Önemlidir

Şu bir gerçek ki artık günümüzde özel hastanelerden sağlık hizmeti almak bir hayli cep yakıyor. Hal böyle olunca devlet hastanelerine olan rağbet artıyor ancak bu sefer de uzun hasta kuyrukları kaçınılmaz oluyor. 

Bu noktada kendiniz ve aileniz için alabileceğiniz en etkili önlem sağlık sigortası yaptırmaktır. Yalnızca grip gibi daha hafif hastalıklar değil, kritik hastalıklar için de bu durum geçerlidir. Örneğin hastanede yatmanızı gerektiren büyük çaplı hastalıklara karşı özel hastane konforunda tedavi alma imkânınız doğar ki bu özellikle hastalık sürecinde maddi anlamda daha az stres yaşamanıza yardımcı olur. 

Tamamlayicisaglik.com üzerinden yaptırabileceğiniz diğer sigorta ürünlerine de göz atmanızı tavsiye ederiz.

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın