Tüp Bebek Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

blog-image

Tüp bebek tedavisi, büyük oranda sağladığı başarılardan dolayı artık son yıllarda giderek daha da güven telkin etmeye başlayan bir tedavi türüdür. Elbette sonrasında olduğu gibi, tüp bebek tedavisinden önce de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu yazımızda tüp bebek tedavisinde nelere dikkat edilmeli, tüp bebek tedavisi sırasında yapılması gerekenler gibi başlıklara değiniyoruz.

Tüp Bebek Tedavisi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüp bebek yaparken nelere dikkat edilmeli sorusu, pek çok anne adayının merak ettiği sorulardandır. Her tedavide olduğu gibi tüp bebek tedavisinden önce de birtakım hususlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Tüp bebek yaptıranların dikkat etmesi gerekenleri birkaç başlık altında toplayalım.

Doğru bir beslenme rutini geliştirin

Bu noktada mutlaka bir uzmandan destek alın. Özellikle tüp bebek tedavisinde en önemli hususlardan biri yaşam kalitesidir. Yaşam kalitesini bozacak beslenme rutinlerinden kaçının; şeker tüketimi, alkol ve sigara gibi alışkanlıklar kesinlikle hayatınızda olmaması gereken durumlar. Sağlıklı bir beslenme rutini oluşturmak, tüp bebek tedavisinden sonuç almada önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenle lütfen bir uzmandan destek alın.

Stresi yönetimini iyi yapın

Bunun ne kadar dile kolay olduğunu biliyor olsak da stres yönetimini doğru bir şekilde yapmak, hayatın pek çok alanında başarıyı getirir. Hamilelik dönemi, hamilelik öncesi ve sonrası derken hemen her evre farklı duyguları barındırır. Burada duyguların esiri olmak yerine doğru bir stratejiyle hamilelik sürecini yönetmek çok daha etkili olacaktır. Tüp bebek tedavisinden önce mutlaka stres seviyenizi minimuma çekmeye gayret edin.

Kullandığınız ilaçlarla ilgili bilgi verin

Kullandığınız her ilacı, maksadı ne olursa olsun mutlaka doktorunuza bildirin. Öncesinde kullandığınız ilaçlar ya da tedavi sonrasında gereksinim duyduğunuz ilaçlar gözetmeksizin her kimyasal için mutlaka doktorunuza bilgi verin ve kullanmadan önce kendisinden onay alın.

Özel Sağlık Sigortası Tüp Bebek Karşılıyor mu? Başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Asit ve kafeinden uzak durun

Tüp bebek tedavisi için özel bir diyet olmasa da özellikle kafein ve asit alımının sonlanması çok önemlidir. Taze sebze ve meyvelerden destek almak çok daha faydalı olacaktır.

Doktorun önerilerini saatiyle yapın

Yumurta uyarma ya da çoğaltma amacıyla ilaç ve iğneleri, doktorunuzun önerdiği saat ve zaman diliminde yapın. Bu gibi durumlarda zamanlama önemlidir. İlacın dozu ve zamanlaması için mutlaka doktorunuzdan bilgi alın ve tüm uygulamaları zamanında yapın.

Embriyo transfer aşamasına dikkat edin

Tüp bebek tedavisinde embriyo sayısı kritik bir önem taşır. Bu nedenle embriyo transferi sonrasında mutlaka dinlemeye çalışın ve mümkün olduğunda ayağa kalkmaktan kaçının. Uzun yolculuklara çıkmayın, ani hareketlerden kaçının ve ağır kaldırmayın.

Hamileyken Doğum Sigortası Alınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Tüp Bebek Tedavisini Sigorta Güvencesinde Yaptırabilirsiniz!

Tüp bebek tedavisin sorunsuz ve kaliteli ilerleyebilmesi için, tedavi görülen hastanenin koşulları da bir o kadar önemlidir. Devlet hastanelerinde de bu tedavi uygulanabilir ancak özel hastaneye kıyasla çok daha yorucu bir tempo gerektirebilir.

Özel hastane konforunda, tüp bebek tedavisini yaptırabilmek için sigorta en etkili çözümdür. Anadolu Sigorta tüp bebek paketi ile tedavi süreçlerini sigorta güvencesi altında geçirebilirsiniz. Anadolu Sigorta tüp bebek paketi hakkında detaylı bilgi için 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimizi arayabilir ve sigorta danışmanlarımızdan tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı bir tüp bebek tedavisi sürecinin arından dünyaya gelen bebeğiniz için de sigorta oldukça önemli olacaktır zira rutin kontroller, bebeklik çağı aşıları derken bir hayli masrafın kapısının aralanacağı aşikardır. İşte bu noktada Yenidoğan ve Bebek Sağlık Sigortası ile tüm masrafları poliçe güvencesine alabilirsiniz. Detaylı bilgi için linke tıklayınız.

Tamamlayicisaglik.com üzerinden bilgi edinebileceğiniz diğer ürünlerden birkaçı;

​​​​​​​Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi

Güncellenme Tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın