Yaşlı Hastalıkları Nelerdir? Yaşlılarda Görülen Hastalıklar

blog-image

Her yaşın kendine göre bir zorluğu var; bebeklikten gençliğe, orta yaştan ileri yaşa kadar hayatın pek çok evresinde çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelebiliriz. Yaşlı hastalıkları ve özellikle yaşlılarda sık görülen hastalıklara ilişkin bir yazı hazırladık. Şimdi gelin yaşlılarda görülen hastalıkları yakından tanıyalım.

Yaşlı Hastalıkları Nelerdir?

Yaşlılarda hastalıklar, farklı şekilde görülebilir ki bu durum metabolizmaya, yaşam tarzına ve genetik kodlara bağlı olarak değişebilir. Yaşlılarda sık görülen hastalıklardan birkaçı; 

  • Kemik erimesi
  • Yüksek tansiyon
  • Düşük tansiyon
  • Romatizma
  • Vertigo
  • Şeker hastalığı
  • Kolesterol
  • Göz tansiyonu
  • Felç
  • İdrar kaçırma
  • Alzheimer

Sağlık Sigortası ile İleri Yaşlarınızı Garanti Altına Alın!

Yaş almak kaçınılmaz ancak kendimize her yaşta iyi bakmak bizim elimizde. Yaş aldıkça gelişen hastalıkların yarattığı sorunları vaktinde çözmek hayati boyutta önem taşır ki bu da doğru zamanda doğru tedaviyi öne çıkarır.

Uzun hastane kuyrukları ya da tahlil sıraları beklemek zaman kaybına yol açar ve tedavi sürecini uzatır. Bunu önlemek için alabileceğimiz önlem tamamlayıcı sağlık sigortası ya da özel sağlık sigortası yaptırmaktır.

Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinden birini seçerek ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek olası sağlık sorunlarından doğan tedavi giderlerini sigorta güvencesine alabilirsiniz. Peki ama nasıl?
Konuya dair detaylı bilgi almak için aşağıdaki linklere tıklayabilir ya da 0216 368 45 45 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. 

Yaşlılarda Sık Görülen Hastalıklar

Genel bir çatı olarak, yaşlılarda sık görülen hastalıkları yukarıdaki gibi açıklayabiliriz. Yanı sıra spesifik olarak pek çok hastalığın kapıyı çalması da söz konusu olabilir. Şimdi gelin genel hatlarıyla yaşlı hastalıklarına bir göz atalım.

"Sürekli Hasta Oluyorum Ne Yapmalıyım?" sorusunun yanıtını da incelemenizi tavsiye ederiz.

Yaşlılarda Takıntı Hastalığı

Yaşlılıkta takıntı hastalığı, OKB olarak da bilinir. Obsesif kompulsif bozukluk olarak bilinen OKB, özellikle yaş ilerleyince daha da artabilir. Tekrarlanan düşünce ve davranışlar şeklinde karakterize olur.

Yaşlılarda Kas Hastalığı

Sarkopeni olarak bilinen bu hastalık, yaşlılarda kas erimesi şeklinde görülebilir. İlerleyen yaşa bağlı olarak kas kütlesi değişir ve beraberinde kas fonksiyonları da farklılaşır. Bu noktada yaşlılarda çeşitli kas hastalıkları gündeme gelir.

Yaşlılarda Kalp Hastalıkları

Yaş aldıkça, kalbimizin de aynı oranda yaşlanması kaçınılmaz. Haliyle ileri yaşlarda görülen kardiyovasküler hastalıklar da tehlikeli olabilir. Kalp yetmezliği gibi sorunlar, yaşlılarda sık görülen hastalıklardandır.

Yaşlılarda Şeker Hastalığı

Yaşlılarda en sık görülen hastalıklardan biri şeker hastalığı olarak da bilinen diyabettir. Diyabet, yaşı ilerlemiş kişiler için hayati boyutta önemli bir hastalıktır. Tip 1 diyabet ve Tip 2 diyabet olmak üzere 2 farklı çeşidi vardır.

Yaşlılarda Nörolojik Hastalıklar

Yaşlılarda sık görülen hastalıklardan biri nörolojik hastalıklardır. Bunların başında da Alzheimer ve demans gibi hastalıklar gelir. Unutkanlıkla başlayan süreç, kısa süre sonra ilerler ve hayat kalitesini düşürür.

Yaşlılarda Deri Hastalığı

Yaşlılarda sıkça deri hastalığına rastlamak mümkündür. Kuruluk, kaşıntı, iyi ve kötü huylu oluşumlar, dermatit türevi sorunlar, ayaklarda görülen deri sorunları, mantar gibi hastalıklara sıkça rastlanır.

Yaşlılarda Enfeksiyon Hastalıkları

Yaşlı bir vücudun, virüslerle mücadele edecek bağışıklık sistemi gençlere göre daha zordur. Haliyle güçsüz bağışıklık, pek çok enfeksiyona zemin hazırlar. Akciğer enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları gibi hastalıklar yaşlı hastalıkları arasında sıralanır.

Yaşlılarda Göz Hastalıkları

Glokom olarak bilinen göz tansiyonu, yaşlılarda sıkça görülen hastalıklardan biridir. Göz içi basıncın yükselmesiyle görme sinirleri hasar görür ve görme bozukluğu oluşur. Yanı sıra ilerleyen yaşlarda katarakt gibi göz sorunlarının oluşması da gözlemlenebilir.

Yaşlılarda Görülen Kan Hastalıkları

Yaşın ilerlemesiyle kanda meydana gelen değişimler, çeşitli kan hastalıklarına zemin hazırlar. Örneğin anemiye oldukça sık rastlanır. Yaşlılarda anemi sebepleri; beslenme eksiklikleri, kronik nedenler ve açıklanamayan anemi şeklinde sıralanabilir.

Tamamlayicisaglik.com üzerinden teklif ve bilgi alabileceğiniz diğer sigorta ürünleri;

Önemli Not: Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır; herhangi bir tavsiye ya da tedavi önermez. Olası sağlık sorunlarını önlemek ve yanlış tedavilerden kaçınmak için en doğru bilgiyi mutlaka doktorunuzdan alınız.

Yayımlanma Tarihi: 6 Eylül 2024 Cuma

Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil Durumda Ne Yapmalıyız?

Acil servisi ne zaman aramalıyız, acil durum da beklerken neler yapmalıyız, kendimizi na...
Sağlık
9 Ocak, Salı
Tümünü oku
İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş Stresi Nedir? İş Stresi Belirtileri ve Tedavisi

İş yerinde fazla mesai yapıyor ve stresli bir ortamda mı çalışıyorsunuz? Bu durum sağlığ...
Sağlık
12 Ocak, Cuma
Tümünü oku
Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebeklerin En Sık Yaşadığı 9 Sağlık Sorunu

Bebekler iki haftalık olana kadar yeni doğan bebek olarak adlandırılır. Yeni doğan bebek...
Sağlık
15 Ocak, Pazartesi
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın