Dijital Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

blog-image

Dünya değişiyor, teknoloji gelişiyor ve günün sonunda neredeyse her sabah bir yeniliğe gözlerimizi açıyoruz. Düne kadar esamesi okunmayan, hakkında pek çok bilinmeyeni barındıran pek çok ürün yeri geliyor günlük rutinimizin vazgeçilmez bir parçası oluyor.

Yapay zekâ ile desteklenen cihazların teknolojide yarattığı devrim yadsınamaz bununla birlikte bu devrimi hayatımızın tam ortasına almak da biz insanoğlu için büyük bir kazanç.

Bu yazımızda başlı başına son yılların en büyük teknolojik gelişmelerinden biri olarak değerlendirebileceğimiz “dijital sağlık sigortası” hakkında bilgiler vereceğiz. Gelin önce bu teknolojiyi yakından tanıyalım.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgiye yer verdiğimiz yazımızı da okumanızı öneririz.

Dijital Sağlık Sigortası Nedir?

E-Sağlık sigortası olarak da bilinen Dijital sağlık sigortası; uzaktan (online) sağlık hizmeti alabilmek için geliştirilmiş bir sağlık sigortası türüdür. 

Paketin içinde pek çok kolaylık yer alır; hastanelerdeki yapay zekâ destekli teşhislerden, giyilebilir teknolojiye ve online pratisyen hekim hizmetine kadar ilerleyen geniş bir yelpazeden söz etmek mümkündür.

Dijital Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Dijital sağlık sigortası poliçesi pek çok kolaylığı içinde barındıran bir bütündür. Diğer sağlık sigortalarında olduğu gibi ek teminatlarla sigorta kapsamını genişletmek mümkündür. Dijital sağlık sigortası kapsamında aşağıdaki hizmetler yer alır.

  • Yatarak Tedavi
  • Yoğun Bakım
  • Kemoterapi radyoterapi, diyaliz
  • Küçük müdahale
  • Yatış sonrası fizik tedavi
  • Evde bakım
  • Yardımcı tıbbi malzeme
  • Trafik kazası sonucu diş tedavisi
  • Kontrol Amaçlı Mamografi ve Meme Ultrasonografi / Kontrol Amaçlı PSA
  • Tıbbi Danışmanlık ve Ambulans Hizmetleri
  • Hava ambulansı
  • Suni uzuv
  • Dijital Ayakta Tedavi
  • İlaç Giderleri ve Laboratuvar Hizmetleri
  • Endoskopi
  • Ferdi Kaza

Yanı sıra ek teminatlar kapsamında Yurt Dışı Yatarak Tedavi Ek Teminatı satın alabilir ve poliçenin kapsamını genişletebilirsiniz. Bu teminatla sigortalının yurtdışında gerçekleşen ameliyatı ya da bir sebepten hastaneye yatması gereken durumlarda doğan sağlık giderleri sigorta tarafından karşılanır. 

Ameliyat dışındaki ilaç, pansuman, bandaj, alçı, iğne, serum, kan ürünlerinin takılması, doktor takibi ve konsültasyon masrafları dahil pek çok sağlık gideri de sigorta kapsamında yer alır. Diğer bir deyişle yurt dışında da sigortadan yararlanabilirsiniz bunun için tek yapmanız gereken bu teminatı poliçenize eklemek.

Dijital Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Dijital sağlık sigortasından yararlanabilmek için 17 yaşından büyük olmak gereklidir. Yanı sıra 60 yaş sınırı bulunmaktadır. 17 ila 60 yaş aralığındaki bireyler dijital sağlık sigortasının avantajlarından yararlanabilirler.

60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi için linke tıklayınız.

Aile poliçesi kapsamında 15 günlükten büyük ve 18 yaşından küçük çocuklar da sigorta kapsamına alınabilir. Sigortalı olmayan yakınlarınızdan 4 kişiye kadar aile hekimliğinden sınırsız dijital muayene olanağı da mevcuttur. Buradaki hak ve limitler poliçede açıkça belirtilir, poliçenizde yer alan bilgiler doğrultusunda dijital sağlık sigortası hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Dijital Sağlık Sigortası ile Nasıl Muayene Olabilirsiniz?

E-doktor, online sağlık hizmeti, online doktor randevusu, online doktor görüşmesi derken karşımıza içinde bolca “online” barındıran hizmet çıkıyor. Yakın zamanda sağlık teknolojileri denince akla ilk gelecek dijital sağlık hizmetlerinden biri olan bu ürün ile uzaktan muayene olmak mümkün. Peki ama nasıl?

Tytocare dijital muayene cihazı bu konuda bize destek olan teknolojilerden. Tytocare dijital muayene cihazı, uzaktan muayene ve tedavi imkânı sunan bir sağlık kiti. Doktorlar, Tytocare cihazı ile kulak, burun ve boğaz bölgesini uzaktan muayene edebiliyor. Yanı sıra ateş, nabız ve kalp atış ölçümleri de yine bu cihaz sayesinde ölçülebiliyor.

Cihazdan gelen veriler hekim tarafından değerlendirildikten sonra hastanın tedavi protokolü için reçete oluşturuluyor ve bu sayede hasta, sağlık kuruluşuna gitmeden evinde, konforlu bir şekilde muayenesini gerçekleştirmiş oluyor.

Dijital Sağlık Sigortasında Hangi Doktorlardan Hizmet Alabilirsiniz?

Dijital Ayakta Tedavi kapsamında 7 gün 24 saat aile hekimlerinden dijital muayene hizmeti alınabilir. Poliçede belirtilen limitler dahilinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Dahiliye gibi branşlardan da randevulu bir şekilde online sağlık hizmeti almak mümkündür.

Aile hekimi ya da uzman doktorlardan hizmet alabilmek için sigorta poliçenizde yer alan teminatlar önemlidir. Örneğin ek teminat olarak poliçe kapsamına dahil edilen dermatoloji, göğüs hastalıkları, ortopedi, nöroloji, nefroloji, plastik cerrahi gibi pek çok branştan da hizmet almanız mümkündür.

Dijital Sağlık Sigortası Teklifi Alın

Henüz yeni yeni duyulmaya başlayan dijital sağlık sigortasından ilk yararlananlardan biri olmak için online teklif alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; özel sağlık sigortası teklifi almak ve sigorta danışmanlarımız sizi aradığında dijital sağlık sigortası teklifi çalışmasını istemek. 

Dijital Sağlık Sigortası Yapan Sigorta Şirketleri

AXA Dijital Sağlık Sigortası

Giderek yaygınlaşan ve sağladığı kolaylıklarla adından söz ettiren bir sigorta ürünü; dijital sağlık sigortası. AXA tarafından geliştirilen ve bir devrim niteliğinde olan bu ürün ile evde sağlık hizmeti alabilmek mümkün.

AXA Dijital Sağlık Sigortası ile ayakta tedavileriniz için detaylı dijital muayenenizi Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi bünyesinde yer alan doktorlar ile dilediğiniz yerde gerçekleştirebilirsiniz. Yanı sıra yatarak tedavileriniz için tüm anlaşmalı özel hastanelerden limitsiz yararlanabilirsiniz.

AXA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Allianz Dijital Doktorum Sigortası

Sağlık sigortası müşterilerinin dijital çözüm beklentilerine yanıt veren Allianz Dijital Doktorum Sigortası, uzaktan muayene imkânı sunan “Vivy” uygulaması ile hayatı kolaylaştırıyor. Uygulama üzerinden ulaşılabilen Dr. Allianz ile sesli ve görüntülü danışmanlık hizmeti alabilmek mümkün.
Peki bu uygulama nedir ve nelere olanak sağlar?

Dijital Doktorum Sağlık Sigortası; doktor, diyetisyen ve psikolog desteğini online olarak alabileceğiniz ve hatta tedaviniz için yazılan e-reçetenin dahi poliçeden karşılanabildiği bir üründür. Acil Durumlar Teminatı ile acil sağlık ihtiyaçlarında Dijital Doktorum Sağlık Sigortası'nın imkanlarından yararlanabilir ve bu sayede online olarak sağlık görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Vivy uygulaması ve Tyrocare dijital muayene cihazı gibi ürünler sayesinde sağlık teknolojisinin açtığı çığır, çığ gibi büyümeye devam ederken çok yakın zamanda bu ürünlerin daha da gelişerek bizleri şaşırtmaya devam edeceği bir gerçek. Bize düşen ise bu ürünleri hayatımıza katmak ve sırtımızı teknolojiye dayayarak hayatı kolaylaştırmak! 

Kulağa hoş geliyor, ne dersiniz?


 

Yayımlanma Tarihi: 5 Ekim 2023 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Bilmediğiniz sağlık sigortası terimleri yüzünden sağlık poliçenizi anlamakta güçlük mü ç...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Anne olduğunuz günlerin hayalini kuruyorsunuz değil mi? Güzel hayaller kurarken, doğu...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın