Sigortasız Muayene Olunur mu?

blog-image

Sigorta, günümüzün en önemli “garanti”lerinden biri olarak karşımıza çıkıyor; kimi zaman sağlık, kimi zaman hane, kimi zaman eşya ya da araç… Sağlığımız dahil her bir eşya ya da kıymetimizin sigorta çatısı altında olması, ekonomik şartların bir hayli yorucu olduğu günümüzde adeta altın değerinde.

Bazı sigorta türleri zorunlu olduğu gibi bazıları da isteğe bağlı yaptırılıyor ancak günün sonunda beklenmedik ve ani kaza ya da sağlık sorunları kapıyı çalınca gözler ilk sigortayı arıyor. Peki ya sigortanız yoksa? Bu yazımızda sigortasız olanlar için muayene imkanlarını ya da nelere dikkat edilmesi gerektiğini kısaca anlatacağız.

Sigortasız Muayene Olur mu?

Sigortasız hastaneye gitmek, hiçbir sağlık güvencesi olmayanlar için oldukça tedirgin edici bir durumdur zira hastanede tetkik, tahlil derken henüz tedaviye başlamadan ciddi sağlık giderleri kaçınılmazdır. Sigortası olmayan hastanede muayene olabilir mi sorusunun yanıtı ile başlayalım. 

Sigortası olmayan ve sağlık güvencesi bulunmayan kişilerin de devlet hastanesi imkanlarından yararlanması mevcut olup, muayene olma hakkına sahiptir. Diğer bir deyişle devlet hastanesi için sigorta yoksa sağlıktan yararlanma söz konusu olacaktır. Ancak bunun için belirli bir ücret gerekecektir. Hastanede sigortasız muayene ücreti ödendikten sonra muayene mümkündür.

Hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti almak için hemen Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teklifi alın, bir yıl boyunca sağlık harcamalarınız güvence altında olsun!

Her ne kadar sigortasız hastaneye gitmek ve muayene olmak mümkün olsa da günümüz şartlarında hastanelerde harcanan sürelerin ne denli uzun olduğu da aşikâr. Diğer bir deyişle yalnızca doktora muayene olmakla buradaki süreç bitmiyor; doktor tarafından talep edilen tahliller, tetkikler, görüntülemeler ve daha pek çok işlem için sıralara girmek ve hatta aylar sonrasına randevu almak bile söz konusu. Özellikle hayati risk taşıyan ve acilen tedavi olma gereksinimi olanlar için bu süreç oldukça tehlikeli olabiliyor. Peki sağlık güvencesi olmayan ancak acil tedavi prosedürü uygulanması gerekenler nasıl bir yol izlemeli? Gelin bir sonraki başlığımızda konuşalım.

Randevusuz Hastaneye Gidilir mi? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Sağlık Güvencesi Olmayan Ne Yapmalı?

Sigortalı olarak çalışan kişilerin, devlet hastanelerinde ücretsiz olarak muayene olma imkânı vardır ancak sigortalı olsun ya da olmasın devlet hastanelerinde oluşan uzun kuyruklarda harcanan zaman kuşkusuz oldukça uzundur. İşte bu noktada Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası gibi ürünler tercih edilirse özel hastanelerde ücretsiz ya da küçük bir fark ücreti ile muayene imkânı doğar ki konu sağlık olunca tedavi prosedürünün hızlı ilerlemesi hayat kurtarabilir. Ücretsiz Göz Muayenesi hakkında bilgiler verdiğimiz içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Hemen teklif al!

Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.

Peki diyelim ki hiçbir sağlık güvenceniz yok ve herhangi bir işte sigortalı olarak da çalışmıyorsunuz... Bu durumda ne yapmak gerekir? Gelin bunu 2 madde ile özetleyelim.

  • GSS ve SGK bulunmayan kişiler özel sağlık sigortası yaptırabilir ve yatarak tedavi, limitli ya da limitsiz ayakta tedavi gibi pek çok imkândan faydalanabilir. İhtiyaç halinde ek teminatları devreye sokabilir ve sunulan ilave sağlık hizmetleriyle sigorta poliçesinin kapsamı genişletilebilir. Tüm bu sağlık hizmetlerinin özel hastanelerde yapılabildiği bilgisini de satır aralarımıza serpelim. “Özel sağlık sigortası nedir?” başlıklı yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
  • SGK bulunmayan ancak özel sağlık sigortası da yaptıramayan kişiler Genel Sağlık Sigortası'nı aktif hale getirebilir ve hemen ardından tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilir. Peki ama nasıl? Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK anlaşmalı hastanelerde geçerli olan bir sigorta türü. TSS ile yalnızca katılım payı ödemek suretiyle özel hastanelerde tedavi olabilirsiniz. ÖSS ile kıyaslandığında fiyat olarak daha uygun olup, sağladığı sağlık hizmetleri açısından da oldukça benzerdir. “Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?” başlıklı yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.


Son olarak genel sağlık sigortası nasıl yaptırılır sorusunun da yanıtını verelim. Sağlık güvencesi bulunmayan ya da herhangi bir işte sigortalı olarak çalışmayan kişilerin ilk yapması gereken Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapmak ve Genel Sağlık Sigortası sisteminden faydalanmaktır. Başvuruda GSS'den faydalanma talebi belirtilir ve kişi dilerse online olarak da başvuru yapabilir. E-devlet üzerinden başvuru yapmanın da mümkün olduğu bilgisini verelim. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra başvuru işlemini gerçekleştirebilir ve istenilen evrakların en yakın SGK ilçe müdürlüğüne teslim edilmesi suretiyle, sigortalama süreci başlatılabilir.

Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi için linke tıklayınız.

Sağlık Sigortam Bitti Ne Yapmalıyım? 

Genel sağlık sigortası primleri ödendiği müddetçe, kişi daima sigortalıdır. Kişinin işten ayrılması durumunda işsiz kalındıktan sonra 3 ay boyunca sigorta işlemeye devam eder. Diğer bir deyişle kişi işten ayrılır ayrılmaz sigortası iptal olmaz, 3 ay boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilir.

Kişi işten ayrılıp üzerinden 3 ay geçtikten sonra dışarıdan ödeme yaparak yine sigortalı olabilir ancak şüphesiz bu ciddi bir maliyet olacaktır. SGK primlerini dışarıdan ödemek maliyet olarak güç geldiğinde devreye tamamlayıcı sağlık sigortası girer. Genel sağlık sigortası primi ödenmeye devam ederse, kişi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Bu sayede Medical Park Hastaneleri, Medipol Hastaneleri ya da Medicana Hastaneleri gibi SGK anlaşmalı hastanelerde sağlık hizmeti alabilir üstelik sıra beklemeden!

Bir diğer seçenek ise özel sağlık sigortası. Eğer SGK ya da genel sağlık sigortası primi ödemeden direkt olarak sağlık hizmeti almak istiyorsanız özel sağlık sigortası ürününden yararlanabilirsiniz. ÖSS ile Amerikan Hastaneleri, Acıbadem Hastaneleri ya da Florence Nightingale Hastaneleri gibi özel hastanelerde sağlık hizmeti alabilir ve poliçenizde belirtilen limit ve oranlar dahilinde sağlık hizmetinizi hızlı bir şekilde alabilirsiniz.
Özet geçmek gerekirse devlet güvencesinde olan bir sağlık sigortanız olmasa dahi, özel sağlık sigortası ile sigortalı olabilir ve özel hastanelerde tedavi imkânı bulabilirsiniz.

Sigortam Yok Hastaneye Gidebilir miyim? 

Sigortasız sağlıktan yararlanma ya da diğer deyişle sigortasız hastaneye gitmek mümkündür. Ancak sigortasız hastaneye gitmek ve muayene olmak için hastanede ufak bir ödeme gerekecektir. Hastanede sigortasız muayene ücreti ödendikten sonra tetkik, tahlil, tedavi gibi sağlık hizmetlerinin alınması mümkün olacaktır.

Hastanede sigortasız muayene ücreti devlet hastanelerinde 50 ila 90 TL arasında değişebilir; doktorun ek tahlil ve tetkik istemesi durumunda ücret de artacaktır. Özel hastanelerde de sigortasız muayene mümkündür ancak bunun için her özel hastane farklı bir fiyat politikası benimser bu nedenle fiyat aralığı vermek yanıltıcı olacaktır.

Bu noktada bir parantez açmakta yarar var. Evet, devlet hastanelerinden sigortasız olarak muayene imkânınız vardır ancak buradaki hasta yoğunluğunu da göz önünde bulundurmak lazım. Doktorun talep ettiği bir tomografi ya da röntgen gibi çekimlerin aylar sonraya dahi verilebildiğini gözlemlediğimiz pek çok örnek vardır. Özellikle acil ya da takipli hastalarda zamanın ne kadar kıymetli olduğu aşikardır. Bu gibi durumlarda aylar sonra verilen randevu hayati tehlike oluşturabilecek boyutlara da ulaşabilir. Alternatif ve hızlı bir çözüm olması adına özel hastaneye müracaat edersiniz ancak burada da bol sıfırlı rakamlarla karşılaşırsınız. Bu kısır döndü, günün sonunda sağlığınızı da olumsuz etkiler. Bunu basit bir örnekle daha anlaşılır bir hale getirelim.

Örneğin özel hastanede bir dahiliye uzmanına gittiniz. Özel hastanelerde doktor muayenesi için ortalama 2 bin ve üzeri demek mümkündür. Doktor sizden laboratuvar testleri istedi; tahliller, tetkikler, görüntüleme işlemleri derken minimum 6 bin ve üzeri bir rakamla karşılaşmanız kaçınılmaz. Bu gibi büyük rakamlarla muhatap olmak yerine özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinden birini seçebilir, bütçenize uygun primlerle ve dilerseniz kendi tercih edeceğiniz ek teminatlarla sağlık giderlerinizi sigorta güvencesine alabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası ile Muayene Ücreti Ödemeyin!

Hastalıkların tedavisi ve pek çok ek hizmetten yararlanabilme olanağı sağlayan özel sağlık sigortası ile yatarak tedavi, ayakta tedavi gibi birçok sağlık hizmetinden faydalanmak mümkündür. Laboratuvar hizmetleri, fizik tedavi, görüntüleme ve tanı yöntemleri, ileri tanı yöntemleri, gebelik takip giderleri derken kapsamı oldukça geniştir.

Kişi dilerse ÖSS poliçesine ek teminatlar ilave edebilir ve sigortasını çok daha kapsamlı hale de getirebilir. Özel sağlık sigortasının faydalarını kaleme aldığımız blog yazımızı da mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Yayımlanma Tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe

Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2024 Pazartesi

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Bildiriminiz için teşekkür ederiz.

Geri bildiriminiz bizim için önemli. Size daha iyi bir deneyim sunmamız için lütfen görüşlerinizi yazınız.

Bunlar da ilgilinizi çekebilir

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

7 Önemli Sağlık Sigortası Terimi

Sağlık sigortası teklifi veya poliçesi okurken en çok karşılaşacağınız sağlık sigortası...
Sigorta
3 Kasım, Cuma
Tümünü oku
Doğum Sigortası Nedir?

Doğum Sigortası Nedir?

Yakın zamanda hamilelik planlıyor ve gebelik rutin kontrolleri ile doğum masraflarını ka...
Sigorta
19 Ekim, Perşembe
Tümünü oku
En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

En İyi Sağlık Sigortası Nasıl Seçilir? En Doğru ve En Kısa Yol

Türkiye'de sağlık sigortası yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sağl...
Sigorta
2 Kasım, Perşembe
Tümünü oku

Tüm sağlık sigortası tekliflerini karşılaştırın

İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun sağlık sigortasını kolayca bulun.

Listele
write-us-icon

Bize yazın

Danışmanlarımızla yazışın, uzman desteğimizden yararlanın.

tamamlayicisaglik@gencsigorta.com
urgent-icon

Acil mi? Bizi arayın

Çalışma saatlerimiz hafta içi 09:00 - 18:00

(0216) 368 45 45
call-icon

Sizi arayalım

Numaranızı bırakın uzman danışmanlarımız en kısa sürede sizi arasın.

Numaranızı bırakın