Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı oldukça geniştir ancak bazı özel durumlar ve hastalıklar SGK kapsamı dışında yer aldığı için tamamlayıcı sağlık sigortasının da kapsamı dışındadır. TSS poliçenizden en iyi şekilde yararlanmak için tamamlayıcı sağlık sigortasının neleri karşılamadığını bilmeniz önemlidir. “Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri karşılamaz?” sorusunun yanıtı sayfamızda!
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılamaz?
Tamamlayıcı sağlık sigortası; SGK kapsamında yer almayan hiçbir hastalık veya rahatsızlık için güvence oluşturmaz. Ek olarak sigorta şirketleri aşağıdaki durum, hastalık ve rahatsızlıkları TSS kapsamı dışında tutar:
- Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan kronik hastalıklar
- Doğuştan gelen hastalıklar
- Her türlü omurga eğrilikleri (kifoz, skolyoz gibi)
- Nazal septum deviasyonu, konka hastalıkları, nazal valv yetmezliği
- İlaç ve aşı giderleri,
- Metabolik sendrom, obezite cerrahisi
- Madde bağımlılığı sonucu oluşan durumlar
- Psikiyatrik ve psikolojik bozukluklar
- Meme büyütme, küçültme ve diğer tüm estetik operasyonlar
- Ortodontik ve pedodontik tedaviler
- Gözde kırılma kusurları, göz kaymaları, şaşılık, görme tembelliği tedavisi
- Doğum kontrol yöntemleri, kısırlık tedavisi, isteğe bağlı kürtaj
Yukarıda tamamlayıcı sağlık sigortasının masraflarını karşılamadığı bazı hastalıklar ve durumlardan bahsettik. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almayan tüm hastalıkların listesine sigorta şirketlerinin özel şartlarından ulaşabilirsiniz. Bir diğer seçenek 0216 368 45 45 no'lu hattı arayarak sigorta danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Geçmiş Hastalıkları Kapsar mı?
Tamamlayıcı sağlık sigortası geçmiş hastalıklara ait tedavi masraflarını teminat altına almaz. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortası yapan bir sigorta şirketi geçmişten gelen hastalıklara ait masrafları karşılamaktadır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Kapsamında Hangi Hastalıklar Var?
Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında birçok teminat vardır. Bu teminatların kapsamında da birçok hastalığın tedavisine ait masraflar sigorta şirketi tarafından karşılanır. TSS kapsamı ve aşağıdaki soruların cevaplarını öğrenmek için “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?” başlıklı içeriğimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.
- Tamamlayıcı Sağlık Sigortası SGK ile Anlaşması Olmayan Hastanelerde Geçerli midir?
- Tamamlayıcı sağlık sigortası ile reçeteli ilaç alınabilir mi?
- Mesleki hastalıklar ve iş kazaları poliçe kapsamına dahil midir?
- Tamamlayıcı sağlık sigortası yurt dışında yapılan tedavileri karşılar mı?
- Tamamlayıcı sağlık sigortası burun ameliyatını karşılar mı?
- Tamamlayıcı sağlık sigortası psikolog karşılar mı?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası SGK ile Anlaşması Olmayan Hastanelerde Geçerli midir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası SGK anlaşması olmayan hastanelerde geçerli değildir. SGK'lı hasta kabul etmeyen sağlık kuruluşlarında ve özel muayenehanelerde hizmet veren doktorlara gidilmesi durumunda tamamlayıcı sağlık sigortası kullanılamaz. SGK anlaşması olmayan hastanelerde ve özel muayenehanelerde geçerli olan özel sağlık sigortasıdır.
20 sigorta şirketinin tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı, tamamlayıcı sağlık sigortası teminat dışı halleri, özel şartları, genel şartları ve anlaşmalı kurumlarını tek bir ekranda hemen inceleyebilirsiniz. Böylelikle en iyi sağlık sigortası seçimini daha kolay yapabilirsiniz. Tamamlayicisaglik.com'dan teklif almayı unutmayın!
Genel Şart ve Özel Şartlar Nedir, Teminat Dışı Durumları Nasıl Etkiler?
Genel şartlar; tüm sigorta şirketlerinde geçerli olan ve hazine müsteşarlığınca belirlenen şartlardır. Genel şartlar, teminatın kapsamı, istisna edilen haller, hasar prosedürü, sigortalının görev ve yükümlülükleri, anlaşmazlık halinde uygulanabilecek hükümler, prim ödemesi, rücu durumu gibi sigorta sözleşmesinin esaslarını içeren koşullardır.
Özel şartlar ise sigorta şirketine göre değişiklik gösterir. Bir nevi genel şartlara ek olarak getirilen ve sigorta şirketi özelindeki uygulama kararlarıdır. Sigorta şirketleri genel şartlar altında belirtilen kapsamları daraltamazlar fakat genel şartlarda belirtilen kapsam dışı durumları özel şartlarında belirtmek şartıyla kapsam altına alabilirler.
Özel şartların, TTK'nın emredici hükümlerine ve sigortalının aleyhine olmaması gerekmektedir. Özel şartlardaki amaç, sigortalının veya sigorta edilenin menfaat durumuna ve risklerine göre ihtiyaçlara cevap verebilmektir.
Genel Şartlardaki Kapsam Dışı Durumlar Nelerdir?
Genel şartlar, geneli ilgilendirdiğinde kapsam dışı durumları da çok genel hallerdir. Aşağıdaki maddeler sağlık sigortası genel şartlarında geçen maddelerdir. Tamamlayıcı sağlık sigortası da sağlık sigortaları genel şartlarına bağlıdır.
Aşağıdaki haller nedeniyle sigorta süresi içinde hastalanır ve/veya herhangi bir kaza sonucu yaralanırsanız, hasarınız teminat dışında kalır. Kısacası sigorta şirketi sağlık hasarınızı ödemez:
- Harp veya harp niteliğindeki harekat, ihtilal, isyan, ayaklanma ve bunlardan doğan iç kargaşalıklar,
- Cürüm işlemek veya cürme teşebbüs,
- Tehlikede bulunan kişileri ve malları kurtarmak hali müstesna, sigortalının kendisini bile bile ağır bir tehlikeye maruz bırakacak hareketlerde bulunması,
- Esrar, eroin gibi uyuşturucuların kullanımı,
- Nükleer rizikolar veya nükleer, biyolojik ve kimyasal silah kullanımı veya nükleer, biyolojik ve kimyasal maddelerin açığa çıkmasına neden olacak her türlü saldırı ve sabotaj,
- 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemleri ve bu eylemlerden doğan sabotaj sonucunda oluşan veya bu eylemleri önlemek ve etkilerini azaltmak amacıyla yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucu meydana gelen biyolojik ve/veya kimyasal kirlenme, bulaşma veya zehirlenmeler nedeniyle oluşacak bütün zararlar,
- Sigortalının intihara teşebbüsü nedeniyle meydana gelebilecek hastalık veya yaralanma halleri teminat dışıdır.
Türkiye'nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!
Bekleme Süresi ile Teminat Dışı Durumlar Arasındaki Fark Nedir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası bekleme süresi ve teminat dışı durumlar arasındaki farkı aşağıdaki görselde inceleyebilirsiniz.
Sağlıkla kalın.