Fark Ücreti Nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları; SUT ve eklerinde yer alan sağlık hizmetleri işlem bedellerinin tamamı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen oranı geçmemek kaydıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna fatura edilebilen tutarlar esas alınarak kişilerden/sigortalılardan alınabilecek fark ücretleridir.
SGK Katılım Payı Nedir?
SGK Katılım Payı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda öngörülen ve hizmetlerinden yararlanabilmek için, genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından muayene işleminde ödenecek tutarı ifade eder.
SGK ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki İlişki
Tamamlayıcı sağlık sigortası, 2013 yılından beri SGK ile iş birliği içinde çalışan sigorta ürünüdür. SGK özel hastanedeki masraflarınızın bir kısmını karşılar ve geriye kendi cebinizden ödemeniz gereken bir ücret kalır. Tamamlayıcı sağlık sigortası da SGK'dan geriye kalan masrafları sizin yerinize hastaneye ödeyen sağlık sigortasıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel bir hastanede tedavi olmanız durumunda cebinizden ödeyeceğiniz tek ücret 15 TL'dir. Bu ücret devlete ödemekle zorunlu olduğunuz SGK katılım payıdır.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ödeme Şekilleri sayfamızı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası satın alabilmeniz için ön koşul ise SGK aktifliğidir. Eğer çalışmıyorsanız veya SGK aktifliğiniz yoksa genel sağlık sigortanızın primlerini dışarıdan ödeyerek tamamlayıcı sağlık sigortası satın alabilirsiniz. SGK, tamamlayıcı sağlık sigortasına olan talebi daha da artırmak için vergi indirimi avantajı da sunmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasına ödeyeceğiniz toplam prim üzerinden %15 vergi indirimi alabilirsiniz. Vergi indirimi alabilmeniz için asgari ücretten daha fazla maaş alıyor olmanız yeterlidir.
Tamamlayacı sağlık sigortası SGK ile birlikte çalıştığı için primleri de daha düşüktür. Yaşınız, cinsiyetiniz, sağlık durumunuz ve yaşadığınız şehire göre yıllık 1.500 TL ile 6.000 TL arası değişen primler ile özel hastanelerde tedavi olabilirsiniz.
Tamamlayıcı sağlık sigortası ile hangi sağlık hizmetlerinden yararlanılır?
Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını SGK belirlemektedir. Yani SGK'nın tedavisini karşıladığı birçok hastalık, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında da yer alır. Yatarak tedavilerden ayakta tedavilere, laboratuvar işlemlerinden ileri tanı yöntemlerine kadar birçok sağlık hizmeti tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer alır.
Yatarak tedaviler yıl içinde limitsiz karşılanır, ayakta tedavilerin limiti ise yıllık 6 veya 10 adet doktor muayenesinden oluşur. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında; geçmişten gelen hastalıklar, genetik bozukluklar, estetik ve diş gibi sağlık hizmetleri yer almamaktadır. Hamilelik ve doğum ile ilgili masraflar, ilgili teminatın tamamlayıcı sağlık poliçesine eklenmesi şartı ile karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili merak ettiğiniz her şeye buradan ulaşabilirsiniz.
Tamamlayicisaglik.com üzerinden inceleyebileceğiniz diğer ürünlerden bazıları;
- Aile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
- Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
- 60 Yaş Üstü Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
- Bebek Sağlık Sigortası
- Özel Sağlık Sigortası
- Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.