Özel sağlık sigortası tüp bebek ile ilgili hiçbir masrafı poliçe kapsamında karşılamamaktadır. Doğum kontrol yöntemleri ve kısırlığa ilişkin aşağıda belirtilen her türlü işlem teminat dışı kalan durumlar arasındadır.
- Kısırlık (infertilite) tanı, tetkik tedavi ve komplikasyonlarına ait giderler.
- Ovulasyon takibi, tüp bebek, mikroenjeksiyon, histerosalpingografi, histerosonografi, spermiyogram, AMH -Anti Müllerian Hormon vb. işlemlere ait giderler.
- Kısırlığa bağlı olduğu tespit edilen; varikosel, endometriozis, adezyon (tüp yapışıklığı) tanılarıyla yapılan ameliyatlara ait giderler.
- Düşük araştırılması ve gebelik öncesi kontrol amaçlı yapılan tetkiklere ait giderler.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tüp Bebek Masraflarını Karşılar mı?
Sadece bir sigorta şirketi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında tüp bebek masraflarını poliçe kapsamında karşılamaktadır. Diğer tamamlayıcı sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri tüp bebek ile ilgili hiçbir masrafı karşılamamaktadır.
Anadolu Sigorta Tüp Bebek Teminatı
Anadolu Sigorta'dan tüp bebek teminatı alabilmeniz için devlet hastanesinden normal yollarla gebe kalamadığınıza dair sağlık kurulu raporunu beyan etmeniz gerekir. Raporunuz sigorta şirketi tarafından uygun görülürse tamamlayıcı sağlık sigortanıza ek prim ödeyerek tüp bebek teminatı alabilirsiniz.
SGK'nın tüp bebek tedavisi ödeme şartları doğrultusunda, tamamlayıcı sağlık sigortası tüp bebek teminatını anlaşmalı sağlık kurumlarında kullanabilirsiniz. Yılda bir defa tüp bebek tedavisi görmeniz şartı ile tüm masraflarınız sigorta şirketi tarafından %100 karşılanır. Ancak SGK kuralları dahilinde ödenmeyen yardımcı üreme yöntemi tedavileri, bu poliçenin kapsamı dışındadır.
Kimler SGK'lıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
SGK'dan Tüp Bebek Desteği Nasıl Alınır?
Mevcut evliliğinde çocuk sahibi olmayan, genel sağlık sigortası en az 5 yıldır aktif olan veya eşinden sigortalı olan, 23 ile 38 yaş arası kadınlar SGK'dan tüp bebek tedavisi ile ilgili destek alabilir.
Son üç yıl içinde gebe kalmak için tüm tedavi yöntemlerini denemiş ama sonuç alamamış, normal yollarla gebe kalamadığına dair sağlık kurulu raporu olan kadınlar, tedavisine ilişkin masrafları SGK'dan karşılayabilir.
Son olarak; tüp bebek tedavisi yapılacak kadının, gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalıklarının bulunmaması ve gerekli sağlık kurulu raporunda engel teşkil eden hastalıkların olmadığının belirtilmesi gerekmektedir.
Tamamlayicisaglik.com'dan bilgi alabileceğiniz diğer sigorta ürünlerinden bazıları;
- Bebek Sağlık Sigortası
- Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi
- Çocuk Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
- Bekleme Süresiz Doğum Sigortası
Tüm sigorta şirketlerinin tekliflerini tek ekranda gör, ihtiyacına ve bütçene en uygun sigortayı kolayca bul.